Over Ons

Over Ons

Op onze velden in Nuenen worden al ruim 50 jaar blauwe bessen geteeld. Mijn vader en moeder waren de grondleggers van het bedrijf. Zij zijn begonnen met het telen van asperges, diverse groenten en aardbeien.

In 1970 zijn mijn vader en moeder naast de groenteteelt en aardbeien, blauwe bessen gaan telen, zij waren een van de eerste die begonnen met de teelt van blauwe bessen. In eerste instantie was het pionieren omdat er weinig bekendheid was over het telen van blauwe bessen. Ik vond dit een hele mooie en interessante teelt van een hele gezonde vrucht en dit sprak me direct aan.

Na het afronden van mijn schooltijd ben ik samen met mijn vader en moeder in het bedrijf gekomen en ben me toen gaan specialiseren in de teelt van blauwe bessen. Nu hebben Anita en ik een mooi areaal van blauwe bessen die we van begin juli t/m half september kunnen plukken. Aan de teelt van de blauwe bessen besteden we de grootst mogelijke zorg en aandacht.

In de winter door de planten te snoeien, daar ligt uiteindelijk de basis voor de groeikracht en de vruchtdracht. Zodra de voorjaarszon zijn krachtige stralen uitzendt en de bloemen verschijnen plaatsen we hommels en bijen in de velden voor de goede bestuiving en vruchtzetting.

Bij de verdere gewasverzorging kiezen we voor een natuurlijke aanpak waarbij ecologie en economie hand in hand gaan, om in juli een mooie oogst van blauwe bessen te presenteren. Blauwe bessen zijn lekker en natuurlijk gezond, rijk aan vitamines, mineralen en niet te vergeten de antioxidanten.

In onze winkel waar Anita de regie heeft worden de verse blauwe bessen van begin juli tot midden september verkocht. Ook is er in juli en augustus de mogelijkheid om zelf uw blauwe bessen tegen een gereduceerd bedrag te komen plukken tijdens de openingsuren. Verder zijn onze producten zoals sap, jam wijn bier, siroop en ingevroren blauwe bessen het hele jaar verkrijgbaar (zie openingstijden)

Het Ontstaan

2008

Het bedrijf wordt overgenomen door Anita en Christian van Grotel.

2008

Nieuw veld geopend

2014

De winkel met producten gemaakt van eigen blauwe bessen wordt geopend.

2022

Test gebeurtenis

Benieuwd naar meer?